Čišćenje groblja spaljenih na Lugu uoči Svih svetih i Dušnog dana

U organizaciji Udruge “Lug-Poljica” i ove godine se pristupilo košenju trave, prikupljanju starih lampiona i cvijeća pa će groblje spaljenih na Lugu dostojanstveno dočekati sve one koji će povodom blagdana Svih svetih i Dušnog dana pohoditi i ovo groblje i pomoliti se za one koji su ovdje pokopani.

Akciji se ove godine odazvalo nešto manje mještana, njih malo više od 10 (Jure, Bare, Iko, Šarac, Jozuka, Slavko, Mona, Toće, Noga, Stipica, Ića i Mario) ali i ovako malobrojni sve su očistili i uredili. A kako i ne bi kad je Toće stigao iz Njemačke i odmah zadužio šiber. Noga je primjetio da je doktorirao na šiberu i da se vidi da ga nije ispuštao iz ruku ovih mjesec i pol koliko je proveo u tuđini.

Naravno, na fotografijama će te primjetiti i najmanjeg člana (predsjednikova sina) koji je ponio svoju kosilicu i svakako dao doprinos čišćenju. Neka i mladih snaga! Iako nismo razumjeli u potpunosti, opet je Noga primjetio da je ove godine akcija uspjela jer je bio jak nadzor. Ako on tako kaže, neka tako i bude.

 

Leave a Comment