U nedjelju u 11 sati sveta misa na groblju spaljenih na Lugu

Kako je već uobičajeno, na prvu nedjelju poslije Ivandana služi se sveta misa na groblju spaljenih na Lugu. Na ovom groblju sahranjeni su posmrtni ostaci osamdeset troje stradalih mještana Luga, Kuka i Letke, koje su pripadnici njemačke SS divizije “Princ Eugen” spalili ili pobili na Lugu, 16.12.1943. godine.

Prije početka svete mise članovi Udruge Lug-Poljica položit će vijenac, a djeca i drugi mještani simbolički će unijeti u groblje 83 upaljene svijeće pri čemu se čitaju imena stradalih.

Taj dan neće biti svete mise u 11:30 sati na Širokovcu niti pučke svete mise u 10:30 u Tomislavgradu. Ovo je ujedno i poziv svim žiteljima podljubuških sela, kao i svim Duvnjacima koji su u mogućnosti da nazoče na ovoj misi i mole za spas duša spaljenih i ubijenih mještana.

Tijekom protekle i ove godine uz velike napore, kako financijske tako i fizičkim angažiranjem mještana, završeni su bitni građevinski radovi na uređenju okoliša oko groblja spaljenih. Ovo je ujedno i prilika za sve da se nakon svete mise i molitve upoznaju s urađenim i planovima za dovršetak ovoga spomeničkog kompleksa na Lugu.

Tomislavcity