Biskup Ratko Perić predslavio svetu misu na Vučkovinama i blagoslovio kapelicu u čast blaženog Ivana Merza

 

Svetkovina je Uzašašća Kristova ili Spasovo koju slavimo četrdeset dana nakon Uskrsa. Označava završetak Isusova ukazivanja apostolima, a broj od »četrdeset dana« znači puninu njegova djelovanja na zemlji, ispunjenje svega što je donio za spas čovječanstva. Uzašašće znači da je Krist postao gospodar neba i zemlje i da je sjeo zdesna Bogu.

U povodu današnje svetkovine u crkvama duvanjskoga dekanata služe se svete mise, a ova se svetkovina na poseban način tradicionalno proslavlja u Dučiću i Vojkovićima.

Danas je posebno svečano bilo na groblju Vučkovine gdje je sveto misno slavlje predslavio biskup mons. Ratko Perić koji je ujedno blagoslovio novoizgrađenu kapelicu i posvetio je blaženome Ivanu Merzu, upravo danas kada slavimo i spomendan njegove smrti.

U nadahnutoj propovjedi mons. Ratko Perić pozvao je vjernike da se mole za zagovor blaženomu Ivanu Merzu kako bi po isprošenim milostima ovaj blaženik jednoga dana bio proglašen i svetim.

Također je pozvao roditelje da svoju djecu, a napose njihovo učenje preporuče u zagovor blaženoga Merza koji je i sam bio natprosječno nadaren učenik.

Tomislavcity/RTG

Leave a Comment